Klientu apkalpošanas tālrunis:
+371 28 353 585
Produktu Kategorijas
  • Grozā nav neviena produkta.

Gripas sezona, pret vīrusiem, Imunitātes stiprināšana, Labsajūta, Veselībai, Visi raksti

Kā astaksantīns cīnās ar iekaisumu COVID-19, gripas un pneimonijas gadījumā?

COVID-19. Antioksidantus izmanto medicīnā, lai atvieglotu slimības gaitu un atjaunotu spēku pēc tās. Astaksantīna lietošana ir īpaši efektīva atveseļošanas procesam, pateicoties tā unikālajai struktūrai un spējai darboties gan iekš šūnas, gan ārpus tās.

Kāds astaksantīns samazina akūtu iekaisumu COVID-19 gadījumā?

2020. gadā indijas zinātnieki atklāja, ka astaksantīns, kas tiek iegūts no mikroaļģēm Haematococcus pluvialis, noder koronavīrusa infekcijas simptomu mazināšanai un samazina hipercitokinēmiju. (1)

Hipercitokinēmija sākas, kad imūnās šūnas uzbrūk ķermenim un izraisa akūtu plaušu, sirds un citu orgānu bojājumu, kas var izraisīt nāvi, inficēšanās ar SARS-CoV-2 gadījumā.

Astaksantīns bloķē oksidatīvos DNS bojājumus, samazina C-reaktīvā proteīna līmeni un iekaisuma biomarķierus. (2, 3) Atvieglo hipercitokinēmiju, akūtu plaušu bojājumu un akūtu respiratoro sindromu. (4)

Astaksantīna iekļaušana pretvīrusu terapijā uzlabo Covid-19 pacientu pašsajūtu un paātrina atveseļošanos. (5)

Kā astaksantīns palīdz imūnšūnām aizsargāt organismu no infekcijām?

Astaksantīna galvenā loma organismā ir imūnās atbildes veidošana. Tā imūnstimulējošā aktivitāte tika apstiprināta klīniskajos pētījumos. (3, 4)

Astaksantīns aizsargā imūnās šūnas no brīvajiem radikāļiem iekaisuma laikā, kas tieši uzlabo šūnu imūno atbildi un humorālo imūno atbildi, kas savukārt atbalsta imūnšūnu nobriešanu. (7)

Kāda astaksantīna deva droši palīdz Covid-19 gadījumā?

Astaksantīns ir dabiska bioaktīva viela, kas tika atzīta par drošu (GRAS) un apstiprināta ASV Pārtikas un zāļu pārvaldei (US FDA) devā no 4 mg līdz 12 mg dienā, ko var lietot bez receptes.

Akūtām infekcijām parasti tiek izrakstītas 2 kapsulas (8 mg) astaksantīna kopā ar C vitamīnu 1000 mg un organisko cinku 25 mg divas reizes dienā.

Astaksantīns ir drošs, 20 gadu tā lietošanas laikā netika ziņots par negatīvām blakusparādībām. (2, 3)

Lasiet arī:

  1. Kā astaksantīns aizsargā organismu no iekaisumiem un novecošanās? Kāpēc astaksantīns ir spēcīgāks par citiem antioksidantiem?
  2. Kāds astaksantīns ir noderīgākais veselībai? Kā izvēlēties astaksantīnu?
  3. Kādi dabiskie antioksidanti ir nepieciešami cilvēkiem? Svarīgu antioksidantu saraksts.
  4. Kā pareizi lietot un kombinēt antioksidantus? Ieteikumi antioksidantu lietošanai dažādu slimību gadījumos.
  5. Kas notiek, ja organismā trūkst antioksidantu? Kā oksidēšanās izraisa slimības?

Literatūras avoti:

  1. Jayanta Talukdar, Santanu Dasgupta, Vinod Nagle, Bhaskar Bhadra, Tomal Bhadra. Potential of natural astaxanthin in alleviating the risk of cytokine storm in COVID-19. Biomedicine & pharmacotherapy = Biomedecine & pharmacotherapie. October 2020. DOI:10.1016/j.biopha.2020.110886
  2. Kidd, P. Astaxanthin, cell membrane nutrient with diverse clinical benefits and anti-aging potential. Altern. Med. Rev. 2011; 16:355–364.
  3. Dhinaut J, Balourdet A, Teixeira M, Chogne M, Moret Y, A dietary carotenoid reduces immunopathology and ehances longevity through an immune depressive effect in an insect model, Scientific Rep. 2017 DOI:10.1038/s41598-017-12769-7.
  4. Cai X, Chen Y, Xiaona Xie2, Yao D, et al. Astaxanthin prevents against lipopolysaccharide-induced acute lung injury and sepsis via inhibiting activation of MAPK/NF-κB. Am J Transl Res. 2019;11(3):1884-1894. PMID: 30972212
  5. Nishida Y, Yamashita E, Miki W. Quenching activities of common hydrophilic and lipophilic antioxidants against singlet oxygen using chemiluminescence detection system, Carotenoid Science 2007;11(6):16–20.
  6. Shi Y, Wang Y, Shao C, Huang J, Gan J, Huang X, Bucci E, et. al., COVID-19 infection: the perspectives on immune responses. Cell Death & Differ. 
  7. Park JS, Chyun JH, Kim YK, Line LL, Chew BP. Astaxanthin decreased oxidative stress and inflammation and enhanced immune response in humans. Nutr. Metab. 2010, 7, 18–27.

Atstājiet savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Aizpildiet obligātus laukus atzīmētus ar *