Klientu apkalpošanas tālrunis:
+371 28 353 585
Produktu Kategorijas
  • Grozā nav neviena produkta.

Labsajūta, Sports, Visi raksti

Rafinētas eļļas bīstamība. Trans-taukskābes nogalina!

Rafinētajai eļļai nav bioloģiskas vērtības – to var izmantot gatavošanai friterī, bet ne vairāk! Šo eļļu nevajadzētu pievienot salātiem. Tikai nerafinēta eļļa (auksti presēta) ir noderīga ķermenim un satur noderīgus A un E vitamīnus.

Rafinēta eļļa ir kā sitiens mūsu aknām un imūnsistēmai. Un visbīstamākās ir hidrogenētās eļļas (palmu, augu). Šīs eļļas satur trans-taukus un iznīcina pieaugušo veselību un pat mātes vēderā esošu bērnu veselību.

Pēc daudziem pētījumiem biologi iesaka pat neuzklāt rafinētu eļļu uz ķermeņa. Ādai vajadzētu absorbēt tikai veselīgas aukstā spieduma eļļas.

Kādi pārtikas produkti satur trans taukskābes:

Trans-tauki ir atrodami visdažādākajos pārtikas produktos, kurus pārdod mūsu veikalos. Trans-tauku satura līderis ir margarīns un smērvielas.

  • popkorns un čipsi;
  • kečups, majonēze un visu veidu mērces;
  • gaļas un zivju pusfabrikāti, saldētas maltītes;
  • saldējums;
  • frī kartupeļi, nageti, čebureki un citi ātrās ēdināšanas produkti;
  • konditorejas izstrādājumi: cepumi, virtuļi, vafeles, pankūkas, kūkas, šokolādes tāfelītes utt.
  • bulciņas un citi miltu izstrādājumi;
  • sausie maisījumi zupu, mērču, krēmu, pankūku, konditorejas izstrādājumu, dzērienu utt. pagatavošanai.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) ir atzinusi trans-tauku bīstamo ietekmi uz cilvēka ķermeni un iesaka ražotājiem tos pilnībā izslēgt no pārtikas. Trans-tauki uzkrājas cilvēka ķermenī, kas noved pie smagām ķermeņa slimībām un bieži līdz nāvei.

Trans-tauki palielina koronāro sirds slimību, insultu un citu sirds un asinsvadu slimību risku. Un, kā ir zināms, sirds un asinsvadu slimības ir viens no visizplatītākajiem nāves cēloņiem!

Trans-tauki samazina spermas kvalitāti un vīriešu dzimumhormonu daudzumu organismā.

Kā ražotāji slēpj trans-tauku klātbūtni produktā:

Katru dienu arvien vairāk cilvēku uzzina par trans-tauku bīstamajām īpašībām, un ražotāji atrod jaunus veidus, kā maskēt šo kaitīgo sastāvdaļu. Produkta sastāvā var būt nosaukumi, kas faktiski ir trans-tauki:

  • margarīns;
  • augu tauki;
  • kulinārijas eļļa;
  • konditorejas eļļa (tauki)
  • kombinētie tauki;
  • hidrogenēti tauki;
  • hidrogenēta eļļa;
  • daļēji hidrogenēti tauki;
  • fritera tauki.

Kā pasargāt sevi no trans-tauku negatīvās ietekmes?

  • ļoti uzmanīgi izlasiet produkta sastāvu un atsakāties no tiem, kas satur trans-taukus.
  • atteikties no gataviem pusfabrikātiem un ēdieniem ātrās ēdināšanas iestādēs.
  • dodiet priekšroku konditorejas izstrādājumiem un miltu izstrādājumiem, kas tika pagatavoti mājās.
  • gatavošanai neizmantojiet margarīnu, smērējumus un gatavas mērces.

Atstājiet savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Aizpildiet obligātus laukus atzīmētus ar *